Tahsin ERDEM
ZONGULDAK BELEDİYE BAŞKANI
Biyografi Mesajı Fotoğraflar
Başkanın Sosyal Medya Hesapları

Duyuru

31 Temmuz 2021

Duyuru

 

6831 sayılı Orman Kanunu’nun 69. Maddesine istinaden ‘Orman Yangınlarının Önlenmesi ve Söndürülmesinde Görevlilerin Görecekleri İşler Hakkındaki Yönetmelik’ gereği, Orman Yangınları ile mücadele komisyonun almış olduğu karar neticesinde; 

Oluşan kurak hava şartlarında orman yangınlarının artmasının söz konusu olacağından; tescilli piknik, mesire yerleri dışında orman alanlarında piknik yapılmaması, Kent Ormanı başta olmak üzere ormanlara 4 km. mesafede yer alan ve orman köyü olan köylerin sınırları içinde çoban ateşi, mangal-piknik-bahçe ve anız temizliği maksatlı ateş yakılmaması, ayrıca düğün-eğlence amaçlı yapılan kutlamalarda havai fişek, dilek balonu benzeri yanıcı maddelerin kullanımına müsaade edilmeyecektir. 

Aynı zamanda tabiat parkları gibi alanlar ile yetkili kişiler, orman köylerinde yaşayanlar ve ormancılık faaliyetlerinde çalışanlar dışında orman alanlarına giriş çıkışlar Orman Bölge Müdürlüğü’nün gösterdiği lüzum üzerine 31 Temmuz 2021 tarihinden itibaren 1 Eylül 2021 tarihinde kadar yasaklanmıştır. 

 

 

Vatandaşlarımıza önemle duyurulur.